Sådan passer du på pindsvinet i din have

Et nyttedyr i din have

Pindsvinet er et nyttedyr i din have. Den spiser alle mulige “krible-krable-dyr “, såsom laver, bænkebidere, ørentviste, edderkopper, snegle og især snegleæg samt orme. Så pas godt på dine pindsvin, og den passer godt på din have og plæne.

Tør og varm bolig

Her er lidt eksempler på nemme boliger til pindsvinene i din have

Støttefodring er godt

Vi anbefaler støttefodring med kattetørkost og vand i skål med lave kanter eller hønse-vander. I foråret bidrager til at pindsvinet efter vinterhi hurtigt kommer i godt huld til parringssæsonen. I sommeren bidrager det til, at hunnen kan give sine unger det modermælk de har brug for. I efteråret hjælper det hunnen og ungerne til at komme i huld til vinterhi.

Når nattetemperaturen kommer under 8 grader, er der ikke flere naturlige fødekilder at finde og mange pindsvin dør derfor af sult og kulde, pga, manglende fedtlag på kroppen.

Husk ALDRIG mælk til et pindsvin, det dør af det!

Naturlige fødekilder

Lav en åbne kompostbeholdere med haveaffald. Kompostbeholdere er gode steder for pindsvinet at finde mad.

Gemmesteder

Store tætte bede, grenbunker og andet såsom brændestabler er naturligsteder for pindsvinet at gemme sig i og evt. bygge redde.

De minimalistiske moderne haver med kun en hæk og en græsplæne, levner ikke mange gemmesteder for pindsvinet.

En stor fornøjelse

Alle os, som har pindsvin i haven, kender til den glæde det er at holde øje med dem og passe på dem. De er hyggelige væsner, som gør nytte og bestemt ikke generer nogen.

Det er en kæmpe fornøjelse at følge årets gang i pindsvinets liv på nært hold i egen have…